Followers

Labels

Thursday, March 9, 2017

Romîna -- Trezirea Globalã (Are nevoie de tine!) de Nanice ElliS

aha:

Trezirea Globalã (Are nevoie de tine!) de Nanice ElliS

Evidenta coplesitoare, sugereaza ca lumea se gaseste într-o situatie extrema, însa, în tacere în spatele scenelor criza mondiala aprinde o trezire globala masivã, si, pentru prima datã în istorie, milioane de persoane, ca mine si ca  tine, ne trezim !

Nu se poate nega, ca ne gasim la marginea unei schimbari globale, însa, cu toate ca schimbarea este inevitabila, natura sa exacta ramîne înca sa fie stabilita, si de fapt, ceea ce facem si modul în care gîndim în prezent, va determina cursul istoriei.

De fapt, fiecare dintre noi se trezeste pentru a face aceasta alegere pentru noi proprii – si conform fizicii cuantice, multi-realitatile exista în simultan, si deci, viitorul pe care dta îl experimentezi, depinde în întregime de dta.

Acest lucru înseamna ca fara participarea ta constienta lucrurile se pot petrece oricum, însa de ce sa alegi prin defect, si sa-ti iei riscul de a trai într-o lume turbulenta si trista, atunci cînd detii puterea de a lua o hotarîre constienta, si sa-ti decizi propriul tau destin ? Daca doresti sa traiesti într-o lume prospera de pace, libertate si belsug pentru toti, trebuie sa alegi aceasta Realitate Utopica pentru tine însati.

Actiunile vorbesc mai mult decît cuvintele


De fapt, gîndurile, credintele si intentiile noastre, sunt responsabile de realitatea actuala pe care o experimentam, si de realitatea viitoare pe care o vom atrage, însa, merge mai departe de gîndurile pozitive, afirmatiile si listele de vizualizari ; de fapt, trebuie sa integram Gîndurile, credintele si intentiile noastre în realitate, avînd comportamente tangibile care sa reprezinte realitatea alegerii noastre. Dispozitia noastra de a lua o actiune inspirata, ne aliniaza cu realitatea noastra aleasa ; cu fiecare pas dat în aceasta directie, unim difererenta.

Unind diferenta cu Utopia

Fara îndoiala, starea actualitatii noastre actuale este coplesitoare, si poate cu usurinta sa ne paralizeze de frica, însa, a se scuza în automultumire, sau sa folosesti neputinta de a gîndi pîna sa ajungi la paralizare, perpetueaza numai realitatea pe care dorim sa o schimbam. De altfel, daca ne centram în negativ, plîngîndu-ne sau profitînd de sentimentele de victima, în loc de a lupta împotriva problemelor, din neatentie alimentam aceste probleme cu energia noastra de lupta si de rezistenta. Rezistenta, nu numai ca este inutila, însa sunt nisipuri miscatoare pentru suflet.

De ce sa nu lupti împotriva la ceea ce este rau, si sa oferi energie la ceea ce este rau, atunci cînd putem sa folosim aceeasi putere si energie pentru a crea ceva mult mai bun ? În loc de a pierde energia care se opune la cauza conditiilor nedorite, avem capacitatea de a folosi constient energia noastra individuala si colectiva, pentru a implementa solutii.

Adevarul este ca nu putem sa ne aliniem cu o realitate utopica luptînd sau negînd problemele realitatii noastre actuale, si de fapt, drumul catre utopie începe în aceasta realitate, si deci, primii pasi ne obliga sa rezolvam problemele noastre actuale. Ca întotdeauna, calatoria ta începe exact din locul unde te afli !

Avem deja raspunsurile !

În lumea întreaga, conceptiile revolutionare si inventiile apar de la indivizi, de la intreprinderile particulare, si grupurile de persoane cu idei asemanatoare. Persoanele comune si obisnuite ca mine si ca tine, proportioneaza cîteva dintre solutiile cele mai importante pentru  toate problemele globale în mod practic, incluind tehnologia energiei gratuite, solutii pentru a alimenta pe cel flamînd, si pentru a curata apa contaminata, metode durabile pentru constructii, pentru cresterea si gestiunea deseurilor, asa precum diferite forme de inovatii ! Care ar putea elibera umanitatea literalmente !

Internetul, este o comoara virtuala de cunoastere si de tehnologie pe masura ; multe dintre aceste noi tehnologii sunt inclusiv de cod deschis – libere pentru oricine care ar putea sa le foloseasca, copieze, împartaseasca sau sa construiasca începînd de la ele. Nu se stie cîte bijuterii ar putea dezvalui o ''cautare a comorii'', însa cu toate ca aceasta cunoastere este disponibila pentru oricine care cauta raspunsuri, în acelasi mod ca si o investigatie stiintifica mai recenta, cea mai mare parte din ea este eliminata, si deci, un mare procent de oameni din jurul lumii, nici macar stiu ca raspunsurile de care avem nevoie, exista deja. Cu toate acestea, informatia este putere, si deci, a informa majoritatea este o cheie principala pentru transformarea globala. Ar putea fi usor sa se dea vina pe mass-media pentru ca eliminã aceasta informatie, însa eliminarea are o cauza mai profunda, si se întoarce la mine si la tine.

Tacerea – supresorul ascuns

Multi dintre noi avem deja acces la aceasta cunoastere vitala, însa optam prin a o elimina de la cei mai putin informati, pentru ca ne este teama ca nu o înteleg, sau ne este teama de a nu fi judecati. Dat fiind ca pare a fi mai sigur sa se retina informatia decît judecata riscului, rationalizam tacerea ca ceva inofensiv, însa în general, tacerea sprijina eliminarea, si eliminarea informatiei perpetueaza lipsa de putere. Întrebati-va :'' Teama mea de a fi judecat/a este mai importanta decît de a împartasi ideile care ar putea schimba lumea ?''

De fapt, adevarul este disponibil pentru ca, cu totii sa-l descoperim, însa în timp ce mintile majoritatii sunt saturate cu cunoasterea si tehnologia pentru a construi o noua realitate, trebuie sa fim dispusi sa împartasim adevarul si sa raspîndim informatia la toti.

Formula Invizibila pentru Pierderea Puterii

Umanitatea sufera de boala invizibila a lipsei de putere, însa atunci cînd privesti mai îndeaproape, cauza reala nu este asa de vizibila. Pe de o parte, ni sa învatat sa fim autosuficienti, si sa concuram cu altii pentru oportunitati, status-ul, puterea, banii, si inclusiv recursurile naturale ; însa pe de alta parte, am fost cu totii tîrîti catre sistemele sociale conduse de guvern, pentru a oferi educatie, protectie, justitie, apararea sanatatii, si alte cerinte primare.   Acest lucru înseanma ca, pe masura ce concuram între noi pentru supravietuire, depindem orbeste de sistemele corupte care perpetueaza discreditul masiv.

Combinatia între separarea de sine si dependenta de un sistem desenat pentru beneficiu si control, este formula pentru incapacitarea mondialã, si în consecinta, problemele devastatoare, pe care le experimentam în ziua de azi. Pe masura ce Ceasul Alarmei Globale suna mai puternic, stim ca trebuie sa ne recuperam puterea noastra, si trebuie sa ne reunim. Avem capacitatea de a depasi toate obstacolele si împreuna putem sa construim Utopia.

Colaborarea dincolo de frontiere

Pe la jumatatea lui 1800, Darwin a teorizat ca natura depinde de concurenta pentru a supravietui, si ca rezultat, sistemele noastre globale principale au fost structurate pentru a perpetua concurenta, însa ultimele investigatii au dezvaluit ca pentru ca viata sa prospere, natura depinde în realitate de Un sistem de cooperare în care membrii speciilor, lucreaza împreuna în mod armonios.

A trai pur si simplu, nu mai este o optiune pentru umanitate/omenire, asa ca daca dorim ca specia omeneasca sa prospere, trebuie sa încetam de a depinde de sistemele sociale care perpetueaza lipsa de putere, trebuie sa fim pe deplin responsabili de toate nevoile noastre, si trebuie sa repunem independenta individuala si competenta cu cooperarea. Si în afara de aceasta, trebuie sa fim dispusi sa colaboram dincolo de frontiere, fie acestea reale sau imaginare.

Este timpul sa încetam de a concura pentru recursurile limitate, si trebuie sa raspundem vietii ca si cum am fi cu totii, toate celulele corpului numit PÃMÎNT, si ca atare trebuie sa re-creãm în mod constient o structura globala, care sa sprijine pe fiecare om, femeie si Copil, si care sa cinsteasca toata viata.

Pamîntul inundã cu belsug si poate sa furnizeze usor pe fiecare fiinta vie, însa reaua utilizare a recursurilor si capitalismul, au rezultat într-o criza de recursuri ; cu tote acestea, cu ajutorul creatiei de structuri durabile care sprijina belsugul continuu, avem capacitatea de a depasi toate simptomele saraciei.

Exista o infinitate de recursuri ne-explorate, care înca nu au fost descoperite, însa pentru a avea acces la aceste comori durabile, trebuie sa ne apropiem de Pamînt plecînd de la o perspectivã complect diferita. În loc de tot a lua constient, pîna cînd recursurile vor seca, trebuie sa implementam solutii durabile care cinstesc si pãstreazã Pamîntul, si nu dauneaza vietii omenesti, animale si vegetale. 

Cu toate ca, cunoasterea, informatia si tehnologia necesare pentru a prospera si înflori sunt deja disponibile, pentru a schimba conceptiile probate sau ne-probate în solutii ale vietii reale, trebuie sa ne unim. Nici o persoana are toate raspunsurile, si de fapt, prin Designul Divin, fiecaruia dintre noi i se dã o piesa a enigmei, asa ca pentru a rezolva enigma, trebuie sa lucram împreuna, si aliniind cu solutiile, vom aduce la realitate o planeta prospera care proportioneaza în mod usor belsug pentru fiecare fiintã vie.

Construind Comunitatea

Milioane de oameni în lumea întreaga împartasesc un vis asemanator de a construi comunitati vii si durabile. Multe dintre aceste persoane fac realitate acest vis. Dta nu auzi mult vorbind despre aceasta, însa comunitatile apar prin toata lumea, si inclusiv ar putea exista o comunitate functionînd pe deplin aproape de dta.

De altfel, considera cã, cartierul în care traiesti acum, ofera un potential de necrezut. Inclusiv persoanele care traiesc în mod independent într-un cartier, pot sa creeze o comunitate constienta, în care membrii comunitatii lucreaza împreuna cultivînd alimente într-o gradina comunitara, dezvoltînd si mentinînd energia durabila pentru toata comunitatea, si împartasind darurile sale, abilitatile, talentele si recursurile, cum ar fi : automobilele, instrumentele, depozitele, echipele sportive, etc …

Sa nu astepti ca altcineva sa-si ia sarcina – daca te simti inspirat/a sa creezi o comunitate pe viu, sau o comunitate în vecinatate, urmeaza-ti inspiratia si nu pierde timpul. Informatia de cod deschis despre construcria comunitatii este disponibila în mod amplu, si de fapt,  One Community Global (O Comunitate Globala) în pagina dtale virtualã http://www.onecommunityglobal.org/  ofera sute de pagini de material în cod deschis.

Cheia de Aur

Pe masura ce trezirea globala continuã, partea cea mai adînca din noi, îsi aduce aminte ca am venit aici pentru a marca diferenta, si,!Acesta este Timpul pe care l-am asteptat !

Î-mi dau seama ca este usor sa ramîi prins în ''partea întunecata'' a problemelor, si sa joci rolul victimei circumstantelor, însa aceste teme sunt cadouri mãsluite ; Fara îndoiala, viata ne conduce catre o nouã paradigmã, unde în mod constient traim în armonie unii cu altii,si cu Pamîntul. Asa cã, fã ceea ce poti sa faci pentru ca sa fii mai independent/a, si ceea ce faci pentru a crea un stil de viata mai durabil, sã-l faci cu dragoste.

În timpul acestei perioade de tranzitie, se poate pãrea ca pierdem conforturi, sau ca trebuie sa lucram mai mult pentru a ne sustine pe noi însine, însa atunci cînd te retragi pentru ca sa poti sa vezi panorama cu mai multa amploare, este evident ca omenirii i se Oferã Cheia de AUR pentru Libertate, Pace si Armonie, însa în schimbul acestor libertati pretioase, trebuie sa oferim responsabilitatea constienta pentru schimbare, si acest lucru înseamna ca trebuie sa fim 100% responsabili în toate sensurile.

Lumea are nevoie de o mare Pandemie de informatie, care se va întinde ca un incendiu florestal, si atunci cînd acest lucru se va petrece, vor arde toate minciunile si iluziile deasupra carora a fost construita realitatea noastra actuala, si va deschide lacãtele invizibile ale lipsei de putere. Adevarul nu numai cã ne va elibera, însa adevarul va face sa apara realitatea viselor noastre cele mai înaltate, si ne vom gasi la marginea prãpãstiei transformarii totale.

! O lume sub (mîna lui) Dumnezeu, indivizibilã, cu libertate, justitie si belsug pentru toti !

RESURSE

Acestea sunt cîteva dintre marile resurse / organizatii de acces liber (NT : Paginile web indicate, sunt în lb.englezã, însa veti putea sa aveti capitolele sale în lb.spaniolã, asa cum este cazul lui Wikipedia) :

Una Comunidad Global (O Comunitate Globalã)- http://www.onecommunityglobal.org/
Una Comunidad Mundial de Libre Acceso (O Comunitate Mondialã de Acces Liber)http://www.onecommunityglobal.org/open-source/

Wikipedia: Open Source y enciclopedia en línea (Wikipedia: Open Source si enciclopedia în linie) - https://www.wikipedia.org/
Wiki-How: Cómo Hacer Cualquier cosa (Wiki-How: Cum sa faci Orice) http://www.wikihow.com/Main-Page
Ecologia de Acceso Libre: Planes de código abierto para la civilización (Ecologia de Acces Liber: Planuri de Cod Deschis pentru Civilizatie)http://opensourceecology.org/

Instituto de Tecnología Apropiada: Proyectos DIY (NT: Iniciales de Do It Youself=DIY equivalente a Hagalo Usted Mismo), Organizados por Categoría (Institutul pentru Tehnologia Idealã: Proiectele DIY [NT: Initialele lui Do It Youself=DIY, echivalente lui Fã-l Dta Însuti], Organizate pe Categorii)  -http://www.i4at.org/library.html

Un gran recurso para vivir fuera de la red, desde la perspectiva / organización de un sobreviviente (Un mare recurs pentru a trai afara din retea, plecînd de la perspectiva / organizatia unui supravietuitor)http://ammo.com/articles/off-grid-living-guide

Biblioteca de soluciones: Un directorio de soluciones (Biblioteca de solutii: O vitrinã de solutii) http://solution.ecovillage.org/
Appropedia: Compartir conocimientos para construir vidas ricas y sostenibles (Appropedia: A împartasi cunoasterile, pentru a construi vieti bogate si durabile)http://www.appropedia.org/Welcome_to_Appropedia

Una Comunidad Libre de Aprendizaje / Recursos de Educación (O Comunitate Libera de Învatamînt / Recursuri/Moduri de Educatie)http://www.onecommunityglobal.org/free-education-resources/

Nanice Ellis


Tradus din spaniola: Star ChildNo comments:

Post a Comment

ESOTERICSUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRGInstructions HERE