Followers

Labels

Friday, October 2, 2015

Romîna-Trezind Constiintele

Romîna-Trezind Constiintele






  • Principiul Polaritatii (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)
  • Principiul Vibratiei (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)
  • Principiul Corespondentei (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)
  • Principiul Mentalismului, (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)
  • Cele Sapte Principii Ermétice
  • Cine este Hermes Trimegisto? (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)


(Din cartea El Kybalion a celor trei initiati) 


«Totul este dublu, totul are doi poli; totul,  are perechea sa de opusi: asemanatorii si antagonistii sunt aceeasi; opusii sunt identici în natura, dar diferiti în grad, extremele se ating; toate adevarurile sunt jumatati de adevar, toate paradoxurile pot sa se împace.»

                                                                    El Kybalion.

Acest principiu contine adevarul, ca totul este dual; totul are doi poli; totul perechea sa de opusi, afirmatii care sunt de atîtea altele axiome ermetice. Explica si elucideaza vechile paradoxuri care au lasat perplecsi atîtia investigatori, si care literalmente spunea: «Teza si antiteza sunt identice în natura, diferind numai în grad»; «opusurile sunt identice în realitate, diferentiinduse în gradatia lor»; « perechile de opusi pot sa se împace, extremele se ating»; «totul este si nu este în acelasi timp», «tot adevarul nu este decît o jumatate de adevar»; «tot adevarul este pe jumatate fals», etc. Acest pricipiu explica, ca în fiecare lucru exista doi poli, doua aspecte, si ca «opusii» nu sunt, în realitate, decît extremele unui acelasi lucru, consistînd în diferenta, pur si simplu, în diferitele grade între ambele. Caldura si frigul, cu toate ca opusi, sunt într-adevar acelasi lucru, consistînd diferenta, pur si simplu, în diferitele grade ale aceleiasi.


Acelasi principui se manifesteaza în «lumina» si «întuneric», care în rezumat, nu este decît acelasi lucru, fiind ocazionata diferenta prin diversitatea de grad între polii fenomenului.

«Binele» si «Raul», nu sunt decît polii ai unui acelasi si singur lucru, si ermetistul întelege si cunoaste perfect arta de a transmuta raul în bine, aplicînd inteligent principiul polaritatii. Într-un cuvînt, «arta de a polariza» se converteste într-o faza a alchimiei mentale, cunoscuta si practicata de catre anticii si modernii Maestrii ermetici. Perfecta întegere a acestui principiu, capaciteaza schimbarea propriei polaritati, asa ca si a celorlalti, daca o persoana îsi ia timpul si studiaza necesarul pentru a domina aceasta arta.

Daca doresti sa citesti mai mult despre acest lucru
Vezi principiul polaritatii din cartea Metafízica 4 în 1 de Conny Méndez

Principiul Vibratiei (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)

-Principiul Vibratiei
(Din cartea El Kybalion a celor trei initiati) 

Foto

«Nimic este imobil; totul se misca; totul vibreaza.»
                                                                   El Kybalion.

Acest principiu, contine adevarul ca totul este în miscare, ca nimic ramîne imobil.

Acest principiu explica diferentele între diferitele manifestari ale materiei, ale fortei, ale mintii si înca chiar ale spiritului, care nu sunt decît rezultatul diferitelor stari vibratorii.

De la TOTUL, care este spiritul pur, pîna la cea mai grosolana forma e materie, totul esteîn vibratie: cu cît mai înalta este aceasta, cu atît mai ridicata este pozitia sa pe scala.

O întelegere perfecta a acestui principiu permite studentului ermetic sa-si controleze vibratiile mentale, asa ca si ale celorlalti. Maestrii folosesc de asemenea acest principiu pentru a cuceri fenomenele naturale. «Acel care întelege principiul vibratoriu, a atins sceptrul puterii», a spus unul din cei mai vechi scriitori.

Daca doriti sa cititi cît mai multe despre
  Vedeti principiul Vibratiei din cartea Metafísica 4 în 1 de Conny Méndez)
                                                    
-Principiul Corespondentei (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)

-Principiul Corespondentei
(Din cartea El Kybalion a celor trei initiati) 

Foto

«Asa cum este sus, este jos; cum este jos, este sus.»
                                                                         El Kybalion.

Acest principiu contine adevarul, ca exista întotdeauna o anumita corespondenta între legile si fenomenele diferitelor stari ale fiintei, si ale vietii, si afirma: «Asa cum este sus, este jos; cum este jos, este sus»

Exita multe planuri pe care nu le cunoatem, însa cînd le aplicam aceasta lege a corespondentei, mult din ceea ce ne-ar fi de neînteles, devine clar constiintei noastre. Acest principiu este de aplicatie universala, în diferitele planuri: mental, material si spiritual al Cosmosului; este o lege universala.

Vechii ermetisti considerau acest principui ca unul dintre cei mai importanti auxiliari ai mintii, prin intermediul caruia se poate înlatura voalul care ascunde necunoscutul, de viata noastra.

În acelasi mod, a întelege principiile geometriei permite omului sa masoare diametrul, orbita si miscarea celor mai îndepartate stele, în timp ce ramîne asezat în observatorul sau, asa de asemenea cunoasterea principiului corespondentei permite omului sa gîndeasca inteigent, asupra cunoscutului si necunoscutului; studiind monada se ajunge sa se înteleaga arhanghelul.

Daca doriti sa cititi cît mai multe despre
Vedeti Principiul Corespondentei din cartea Metafísica 4 în 1 de Conny Méndez

Principiul Mentalismului, (Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)

-Principiul mentalismului
(Din cartea El Kybalion a celor trei initiati)



«Totul este Minte; universul este mental.»
                                                     El Kybalion.

Acest principiu contine adevarul ca «totul este minte». Explica ca TOTUL care este realitatea substantiala care se ascunde în spatele tuturor manifestarilor si aparentelor, pe care le cunoastem sub numele de «univers material», «fenomene ale vietii», «materia», «energia», etc., si într-un cuvînt, tot ceea ce este sensibil simturilor noastre materiale, este spiritul, care în sine însusi este de necunoscut si nedefinit, dar care poate fi considerat ca o minte infinita, universala si de viata. Explica de asemenea ca toata lumea fenomenelor, universul, este o creatie mentala a TOTULUI în mintea caruia traim, ne miscam, si avem fiinta noastra. Acest principiu, stabilind natura mentala a universului, explica cu ususrinta diferitele fenomene mentale si psihice, care au preocupat atîta, atentia publicului, si fara o asemenea explicatie, nu sunt de înteles si .provoaca orice ipoteza stiintifica. Întelegerea acestui principiu ermetic al mentalismului, permite individului sa realizeze si sa cunoasca legea care guverneaza universul mental, aplicînd-o bunastarii si dezvoltarii sale.
Studentul Filozofiei Ermetice poate folosi constient marile legi mentale, în loc sa le foloseasca la întîmplare sau a fi folosit de catre ele. Acest principiu explica adevarata natura a energiei, a fortei si a materiei, si cum si pentru ce toate acestea sunt subordinate dominiului mintii.

Daca doriti sa cititi cît mai multe despre
Vedeti principiul Mentalismului din cartea metafísica 4 în 1 de Conny Méndez

Cele Sapte Principii ermetice

CELE SAPTE PRINCIPII ERMETICE
(Din Cartea El Kybalion a celor trei initiati)

Foto

«Princiiile adevarului sunt sapte: acel care întelege acest lucru perfect, detine cheia magica în fata careia toate portile Templului se vor deschide larg.»
                                                                                        El Kybalion.

Cele sapte principii pe care se bazeaza toata Filozofia Ermetica sunt urmatoarele:
1.    PRINCIPIUL MENTALISMULUI
2.    PRINCIPIUL CORESPONDENTEI.
3.    PRINCIPIUL VIBRATIEI.
4.    PRINCIPIUL POLARITATII.
5.    PRINCIPIUL RITMULUI.
6.    PRINCIPIUL CAUZEI SI  EFECTULUI.
7.    PRINCIPIUL GENERARII.

Cine este Hermes Trimegisto? (Din cartea el Kybalion a celor Trei initiati)

Cine este Hermes Trimegisto?
(Din cartea el Kybalion a celor Trei initiati)


Din Egiptul antic, au venit învataturile fundamentale si secrete, care au influentat atît de puternic sistemele filozofice a tuturor raselor si a tuturor popoarelor, timp de secole întregi. Egiptul, patria piramidelor si a Sfinxului, a fost locul de nastere al Întelepciunii Secrete, si al doctrinelor mistice. Toate natiunile si le-au obtinut pe ale lor, din doctrinele sale esoterice. Cunoasteri care erau transmise numai acelora care erau pregatiti, pentru a participa din ceea ce era ascuns. De asemenea a fost Egipt antic, acel de unde au venit marii adepti si Maestrii pe care nimeni mai tîrziu nu ia depasit, si care rareori au fost egalati în secolele care sau transcurs de la timpurile Marelui Hermes. Egiptul a fost resedinta Marei Loji a fraternitatilor mistice. Prin usile templului sau, au intrat toti neofitii care convertiti mai tîrziu în Adepti, Hierofanti si Maestrii, sau raspîndit pretutindeni, purtînd cu ei pretioasa cunoastere pe care au avut-o, si dorind sa faca participant din ea, pe tot acel care ar fi fost pregtit sa o primeasca. Nici un student al ocultismului, poate sa nu recunoasca marea datorie pe care o are cu acei venerabili Maestrii ai Egiptului.

Dupa ce sau scurs multi ani de la moartea sa(traditia afirma ca a trait 300 de ani), egiptenii îl divinizara, si facura din el unul din zeii lor, sub numele de Thoth. Ani mai tîrziu, grecii de asemenea facura din el unul din zeii lor, si îl numira «Hermes, zeul întelepciunii». Atît grecii, cît si egiptenii au venerat memoria sa, timp de secole întregi, numindu-l cel «inspirat de zei», si adaugîndu-i vechiul nume «Trismegisto», care înseamna «de trei ori mare».Toate aceste tari antice i sau închinat, si numele lui a fost sinonim de «izvor al întelepciunii». Chiar în zilele noastre folosim termenul «ermetic» în sensul de «secret», «rezervat»,etc., si acest lucru se datoreaza faptului ca ermetistii, au observat riguros secretul învatamintelor sale. Cu toate ca în acele timpuri nu se cunostea acel  termen de  «a arunca margaritare porcilor», ei au continuat cu norma lor de conducta speciala care le indica « sa dea lapte la copii, si carne oamenilor», ale caror maxime sunt familiare tuturor cititorilor scripturilor biblice, maxime care, pe de alta parte, au fost folosite multe secole înainte de Era Crestina.

Si aceasta politica de a difuza cu grija adevarul, a caracterizat întotdeuna pe ermetisti, înca în zilele noastre. Învatamintele ermetice, se gasesc în toate tarile, si în toate religiile, însa niciodata identificate cu o tara în particular, nici cu vreo secta religioasa.




No comments:

Post a Comment

ESOTERIC



SUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRG







Instructions HERE