Followers

Labels

Thursday, October 16, 2014

ARCTURIAN GROUP

forever can be small

Arcturian Group
13:10:2014


Mi Arkturijanci, dolazimo da vam poželimo mir, radost, i ljubaznost jednih prema drugima, u ovo vrijeme sukoba, razdora i nedoumica.  Znamo da mnogi od vas pate, no vidimo da se odvija veliki proces buđenja. Postoje mnogi koji su oduvijek živjeli duboko ukorijenjeni u trodimenzionalni sustav vjerovanja, i koji se sada, na svoje vlastito iznenađenje, nalaze u situaciji da propituju vlastita osnovna vjerovanja i uvjerenja, na način koji im omogućava da se probude. Oni sada ubiru plodove povećane Svjetlosti koja se slijeva na Zemlju, iako nisu svjesni zbog čega se odvija unutrašnja promjena.

Kako  Svijetlost isijava i teče iz povećanog broja razvijenih energetskih polja, tako se dodaje Svjetlo univerzalnoj svjetskoj svijesti, koja pri tome razotkriva i otapa područja koja su još uvijek zastrta sjenama. To je način na koji se svijet budi, jer svaka mala spoznaja Istine i Svjetla, pomaže da se rastopi iluzija, i dodaje svoju svjetlost cjelini, jer postoji samo JEDNO. Uskoro će u svjetskoj svijesti biti dovoljno  svjetlosti kako  bi se ona mogla promijeniti. Upravo to i jest značenje promjene i pomaka - to je promjena dominantne energije.

Želimo govoriti o istini, koja se poput svega ostaloga, manifestira kroz fizičke, emocionalne, mentalne i duhovne razine. Pri tome, kada govorimo o istini, mislimo na Apsolutnu istinu - Božansku istinu.


U istini ne postoji ništa drugo osim sveprisutne Božanske Svjesnosti, koja se u ljudskim okvirima interpretira kroz um, i koja se vidi kao materijalna.  Treća dimenzija  promatra život kroz filter odvojenosti, kao i kroz uvjerenje da je sve ili dobro ili loše (kroz dualnost).  U najvećem broju slučajeva, nečiji individualni sustav vjerovanja  jednostavno je preuzet iz svjetske općeprihvaćene svijesti, bez ikakvog promišljanja.

Vrlo je važno da se sjetite kako misli koje imate - nisu zaista vaše - sve dok ih vi ne prihvatite kao svoje vlastite.  Misli i uvjerenja svjetske svijesti plutaju uokolo,  i uvijek se mogu proglasiti istinitim ili neistinitim. Dopuštajući nepozvanim mislima da jednostavno proteknu, bez da im pridajete ikakvu važnost, potvrđujete vašu vlastitu moć i vraćate se u istinu.  Otpor prema neželjenim idejama ili mislima samo im daje moć, koju one zapravo nemaju same po sebi.

U ljudskom svijetu, istinitim se smatra ono u što vi osobno čvrsto vjerujete. Također,  u ljudskom svijetu istinitim se smatraju općeprihvaćena mišljenja o određenoj temi koja diktiraju "stručnjaci" ili oni na pozicijama moći.  Življenje iz trodimenzionalnog sustava mišljenja, dovodi do toga da mnogi pojedinci, tvrtke i vlade, ne osjećaju nikakvu obvezu prema poštenju ili istini ako istina ne služi njihovim osobnim potrebama i ciljevima, pri čemu na taj način – odražavaju  vjerovanje u odvojenost.

Kako čovječanstvo sve više bude napredovalo u spoznaji da je sve Jedno, tako će početi shvaćati da su riječi i aktivnosti svakodnevnog života izuzetno važne, jer sve što kažete ili učinite drugome -  to zapravo radite samome sebi. Strah, bez obzira bio on prepoznat ili ne,  glavni je uzrok nepoštenja i govorenja neistina, bez obzira je li to strah od oskudice, strah od ograničenja, strah od odbijanja, strah od neuspjeha, strah od kazne i slično, i on može biti uklonjen jedino kroz Istinu.Strah potječe od iskustava iz treće dimenzije, te učenja iz ovoga života i prethodnih života. Mnoga od tih iskustava  bila su zastrašujuća, uzrokujući dugotrajne impresije u staničnoj memoriji i energetskom polju. Upravo sada, u procsu ste čišćenja ovih starih staničnih i emocionalnih energija.  Neka intenzivna energetska čišćenja mogu  uzrokovati iscrpljenost i depresiju. Znajte da je sa vama sve u redu i da se vi samo razvijate. Upravo zato, nemojte tvrditi da ovakvi osjećaji imaju bilo kakvu moć nad vama,  jer ćete ih na taj način opet privući u svoje energetsko polje.

Djeca govore istinu, sve dok ih se kroz strah ili kažnjavanje, ne nauči da ju prestanu govoriti.  Mnogi odrasli vjeruju kako je "biti uvijek u pravu" način na koji se postiže  važnost, te način na koji mogu postići poštovanje i ljubav drugih, pa  stoga  govore i rade što god je potrebno kako bi uvijek bili u pravu - što je odraz vjerovanja u odvojenost od Ljubavi, odnosno, odvojenost od Sebe. Pojedinci su često samo pogrešno informirani i govore iz neznanja, ali kao i sa svim drugim akcijama, namjera koja stoji iza riječi - daje riječima energiju. Neistine koje se govore nenamjerno i u neznanju, nose sa sobom energiju namjere onoga koji govori, i koja u tom slučaju zapravo teži da bude  istinita. Pri tome, ovdje ne mislimo na zlonamjerna ogovaranja.

Ogovaranja i kritike, aspekti su dualnosti i odvojenosti, koji odražavaju prezir prema sebi, i tako stvaraju potrebu da osoba koja ogovara i kritizira, samu sebe vidi boljom od drugih, kako bi mogla prihvatiti sebe ili osjetiti ljubav prema sebi. Ovakve aktivnosti ne samo da u ljudskom svijetu nanose bol osobi koju se ogovara (iako to u Realnosti nikad nije tako), već se također vraćaju pošiljatelju i smještaju u njegovo energetsko polje - jer, opet... - postoji samo Jedno.

Sa evolucijom, dolazi i do nemogućnosti govorenja neistine poradi osobne koristi. Učenik na duhovnom putu, sve više postaje svjestan tihog unutrašnjeg glasa - kad god se nađe u iskušenju da kritizira ili ogovara.

Božanska Istina je apsolutna - ona  JEST, ona je uvijek bila, i ona će uvijek biti, i zauvijek opstaje putem Božanskog Zakona. Apsolutno nikada ne može biti u potpunosti spoznato i shvaćeno  sa ograničenim ljudskim umom, zbog čega je čovjek tijekom eona vremena kreirao bogove na svoju sliku i priliku, odražavajući u njima one osobine  koje je smatrao važnima u pojedinim vremenima. 

Cilj svih duša, na svim planetama i svim dimenzijama, pa tako i na Zemlji, uvijek je bilo i jest  -  razvijanje do potpunog  shvaćanja Jednote, i na taj način postajanje Jednote. Duša je oduvijek bila savršena, ali se kroz svoja putovanja i iskustva nije toga sjetila, te se tako iz jednog života u drugi borila da se probudi. To je Duhovno putovanje i svrha života - spoznavanje svačije Božanstvenosti, i življenje iz tog stanja svijesti. Božanska Istina  prvo se shvaća i interpretira intelektualno, sve dok tijekom vremena ne postane realnost, odnosno, stanje svijesti. Putovanje duše ima nebrojeno mnoštvo oblika, puteva i iskustava, i to je ono što ste vi svi radili.

Knjige, tečajevi, i učitelji, mogu vas dovesti samo do onog nivoa svijesti koji je  postigao sam autor ili učitelj. To ne znači da ne mogu postojati savršene knjige, savršeni tečajevi ili savršeni učitelji za vas u nekom određenom vremenu, ali, uvijek koristite svoju intuiciju kada odlučujete je li nešto dobro za vas. Samo zato što je nešto popularno, ne znači da je to dobro za vas. Vi zapravo možete biti i razvijeniji od pojedinog učenja ili pojedinog učitelja. Doći će vrijeme u kojem ćete biti učeni iznutra, jer je to mjesto na kojem počiva Istina.

Informacije, odgovori, objašnjenja, i ideje, koje rezultiraju "Aha! To je to!" momentom, plodovi su vašeg vlastitog unutarnjeg rada i  često će se ispoljiti kada to najmanje očekujete - kada radite nešto toliko ovozemaljsko kao što je pranje posuđa, ali dok ste u isto vrijeme mirni i prijemčivi.  Životna pitanja počinju se sagledavati sa novih razina razumijevanja, i istina o kojoj ste možda čitali i razmišljali  no koju nikada niste u potpunosti shvatili,  može iznenada postati jednostavna i jasna.

Božanska Istina jest sve što postoji, i ona je beskonačna. Postoji stara  poslovica koja kaže - ukoliko ne možeš obuhvatiti Apsolutno  unutar svoga uma (što mnogi misle da mogu), onda to - nije to. Apsolutna Istina je svaka duhovna ideja koja je utjelovljena unutar Božanske Svijesti, i koja je uvijek prisutna, no koja se u ljudskom svijetu interpretira u umu, u skladu sa individualnim i svjetskim stanjem svijesti.

Pokušati živjeti Apsolutno, prije postizanja takvoga stanja svijesti,  pogreška je koju mnogi ozbiljni duhovni učenici učine. Odbacivanje svojih lijekova prije nego se postigne svijest o svojoj božanskoj prirodi, o svojoj potpunosti i cjelovitosti, akcija je koja je primjerena ljudima. Ipak, kada nešto više ne rezonira sa vama,  nemojte se bojati to otpustiti. Držanje za neke aspekte i dijelove vašeg života samo zato što ste na njih navikli, predstavlja kočnicu vašem buđenju. Od vas se traži da živite iz svog najvišeg postignutog stanja svijesti, i da živite istinu koju znate, dok napredujete dalje kroz praksu i učenje.

Čin tranzicije ili smrti, ne donosi iznenadnu spoznaju Istine, kao što mnogi misle. Vi ste vaše stanje svijesti i stoga ga nosite sa sobom.  Sa «druge strane» svi ste učeni i vođeni s ljubavlju, baš kao i sa «ove strane».

Evolucija je, dragi naši, proces sve veće svijesti o tome tko ste vi zapravo. Evolucija je proces koji ne kulminira iznenada preko noći,  osim ako niste tijekom  prijašnjih života odradili posao koji vas dovodi do takvog  stanja svijesti. Pokušajte ne postati obeshrabreni, i ne smatrajte da ne napredujete  ako vam se život učini previše ovozemaljskim i uobičajenim.

Nemojte sebe uspoređivati ​​sa drugima, učinite najbolje što možete, uvijek se prisjećajući da ste vođeni i da nikad niste sami. Ako podlegnete težini nekog ljudskog tereta, odolite iskušenju da se sramite ili osjećate krivima, već jednostavno «sakupite» sebe, podignite se  i nastavite dalje.  Uskoro ćete otkriti da se nebo neće urušiti ako napravite pogrešku, te da se ne morate  vratiti na početak svog putovanja. Neuspjeh je koncept unutar trodimenzionalnog načina razmišljanja.  U stvarnosti,  ne postoji takva stvar kao što je neuspjeh. U stvarnosti, postoje samo iskustva iz kojih se uči. 
   
Vi ste voljeni dragi naši, vrlo voljeni i cijenjeni zbog svog napora i rada. Sve se odvija prema planu.


Mi smo Arkturijanci, 13. listopada 2014.

Channeller: Marilyn

No comments:

Post a Comment

ESOTERICSUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRGInstructions HERE