Followers

Labels

Thursday, September 25, 2014

4 Σεπτεμβρίου 2014 ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ Part 2Σεπτεμβρίου 2014
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

Part 1Στην περίπτωσή μας εδώ έχουμε την παρουσίαση πληροφοριών που θέτουν σε πρόκληση  αυτό που η Συνειδητότητα αυτή αποκαλείΔόγμα της Νέας Εποχής για το Λευκό Φως’, και είναι μια πρόκληση πεποιθήσεων  που δημιουργεί ένταση και ανησυχία, ακόμα και εχθρότητα ή φόβο σε κείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους Εργάτες του Φωτός μιας ανώτερης τάξης. Ξέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός, ο Σάιμον Πάρκς, καθώς και οι πληροφορίες που παρέχονται ακόμα και από την Κοσμική Συνειδητότητα θα πρέπει να είναι εσφαλμένες, γιατί τους το υπαγορεύουν οι δογματικές τους αντιλήψεις, οι οποίες ορίζουν ότι εκείνοι που το αμφισβητούν  αυτό και δεν το σέβονται θα πρέπει να είναι λάθος

Θυμηθείτε πως ο τρόπος κατανόησης αυτού του ζητήματος είναι διπολικός. Με το διπολικό τρόπο εάν αυτοί έχουνε δίκιο, τότε όλοι οι άλλοι έχουνε άδικο. Το ζήτημα αυτό κατά μια έννοια επείγει και είναι σημαντικό, γιατί πάρα πολλοί Εργάτες του Φωτός έχουν πραγματικά χορτάσει με την τρίτη διάσταση της πραγματικότητας όπως τη βιώνουν στις ζωές τους και θέλουνε πάρα πολύ να επιστρέψουνε πίσω στην ανώτερη συνειδητότητα και στο Άγιο Πνεύμα, και ότι αυτός είναι ο τρόπος για να προωθηθεί κανείς, μπαίνοντας δηλαδή μέσα στο Λευκό Φως, το οποίο και θεωρείται εγγύηση της επιστροφής τους πίσω στο Θεό και πίσω στη συνειδητότητα των υψηλότερων δονήσεων της ανώτερης ψυχής τους, που είναι το πνευματικό τους περιβάλλον και σπίτι

Όμως, τι εάν αυτό που συμβαίνει όταν κανείς εγκαταλείπει το φυσικό του σώμα και την πραγματικότητα της τρίτης διάστασης είναι σωστό, σωστό πως το δόγμα είναι λάθος; Πιο ξεκάθαρα, τι εάν κάποιος καθώς εγκαταλείπει τη φυσική αρένα και ψάχνει να επιστρέψει πίσω στην πνευματική πραγματικότητα, που είναι η πνευματική του εστία, συναντά μια συσκευή που χρησιμοποιείται, και που χρησιμοποιείται εδώ και κάποιο καιρό, για να αποπλανήσει και να αποπροσανατολίσει την πτυχή της ψυχής που επιδιώκει να επιστρέψει;

Πως εάν κάποιος ασπάζεται ένα δόγμα το οποίο θεωρεί σωστό και το δόγμα αυτό λέει πως θα πρέπει να μπει κανείς μέσα στο Λευκό Φως, γιατί αυτό του έδωσε ο Θεός ως βοήθεια για την επιστροφή της ψυχής του στην εστίατότε θα πρέπει απλά να μπει μέσα στο Λευκό Φως πιστεύοντας ότι αυτό θα ενεργήσει έτσι, και θα φέρει την πτυχή της ψυχής στην εστία.

Αυτή όμως είναι μια στάση, μια αντίληψη, και ένα δόγμα που δε βασίζεται στην αλήθεια του ζητήματος αυτού, αλλά σε αυτό που έχει γίνει αποδεκτό ότι αληθεύει, και το οποίο ασπάζονται εκείνοι που θέλουν απελπισμένα να αφήσουν τη φυσική πραγματικότητα και να επιστρέψουν στην εστία, θεωρώντας το αναντίρρητα έγκυρο, σωστό και αληθές. Η Συνειδητότητα λοιπόν αυτή, καθώς και άλλοι, όπως ο Σάιμον Παρκς, προσφέρουν μια όχι και τόσο δημοφιλή εναλλακτική άποψη που προκαλεί συθέμελα την ύπαρξη και το σύστημα πεποιθήσεων του ατόμου. Δε χρειάζεται να πιστεύει κανείς τον Σάιμον Παρκς ή ακόμα και ετούτη τη Συνειδητότητα επάνω στο ζήτημα αυτό και μπορεί όντως αφήνοντας το φυσικό κόσμο να επιστρέψει πίσω σε αυτόν μέσω των επιλογών του στο μεταβατικό στάδιο διαμέσου της τέταρτης διάστασης πίσω στο πνευματικό του περιβάλλον και στην πνευματική του εστία, εισερχόμενος στο Λευκό Φως.

Είναι ελευθερία της επιλογής αυτή. Είναι η ελεύθερη βούληση την οποία διαθέτουν όλα τα όντα που αισθάνονται και όλα εκείνα τα συνειδητά όντα που στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν οι άνθρωποι, γιατί τα ζώα δεν έχουν αυτό το δίλλημα, το δίλλημα δηλαδή να εισέλθουν ή όχι μέσα στο Λευκό Φως. Είναι συνειδητά, αλλά όχι τόσο συνειδητά στο βαθμό των ανθρώπωνκαι ως τμήμα της προϋπόθεσης των κανόνων συμμετοχής μέσα στη φυσική ζωή και την πραγματικότητα της τρίτης διάστασης, είναι ότι οι πάντες έχουν ελεύθερη βούληση και μπορούν να επιλέγουν, και αυτό συνεχίζει και μετά την εγκατάλειψη της φυσικής αρένας με τη συνειδητότητα του εαυτού να επιστρέφει πίσω στην καταγωγή της ψυχής. Γιατί ακόμα διαθέτει ελεύθερη βούληση. Γιατί μπορεί να επιλέξει να εισέλθει μέσα στο Λευκό Φως, στη συσκευή εκείνη που τοποθέτησαν αυτοί που χειραγωγούν τις συνειδητότητες μέσα στην Τέταρτη διάσταση, αυτοί που κυβερνούν τα μεταθανάτια στάδια (επίπεδα Bardos) και τα τριτοδιάστατα επίπεδα και επιζητούν να επιστρέφουν την πτυχή της ψυχής πίσω στη φυσική ύπαρξη ξανά και ξανά.  

Η συσκευή αυτή και τούτη η πρόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο η Γη συχνά αναφέρεται ωςπλανήτης φυλακή’. Δεν είναι απλά επειδή έρχονται εδώ οι άγριες ψυχές, τα όντα εκείνα δηλαδή μιας κατώτερης τάξης και αυτοί που θεωρούνται εγκληματίες της συνειδητότηταςαλλά επίσης και εκείνοι που επέλεξαν να έχουν τη φυσική εμπειρία, οι οποίοι επίσης επιστρέφουν διαμέσου της συσκευής του Λευκού ΦωτόςΈτσι λοιπόν η διαιώνιση αυτής της μεθόδου ανακύκλωσης της πτυχής της ψυχής, ξανά και ξανά, οφείλεται κύρια στην άγνοια και στην έλλειψη κατανόησης.

Αυτό είναι το πραγματικό μας ζήτημα εδώ, και το οποίο δεν έχει τεθεί σε ιδιαίτερη πρόκληση μέσα στην κοινωνία της Νέας Εποχής, αλλά έχει μονάχα γίνει αποδεκτό και υποστηρίζεται. Αυτό είναι το ζήτημα εδώ.

Γιατί ο πραγματικός αναζητητής του Πνεύματος, ο αληθινός μαχητής του Θείου θα επιστρέψει τελικά πίσω και μέσα στην ψυχή, επειδή αυτό που περιέχεται μέσα στο κάθε κύτταρο του κάθε όντος είναι η επιθυμία του να επιστρέψει πίσω στην πνευματική του πηγή. Δε διαφέρει από το ένστικτο πολλών ζώων, όπως ο σολομός που επιστρέφει πίσω στα πατρογονικά του εδάφη για να διαιωνίσει τη ζωή. Οδηγείται από ετούτη την ανάγκη, και δε χρειάζεται να την αναλύσει. Ο σολομός απλά κολυμπάει ενάντια στο ρεύμα και επιστρέφει τελικά στη γη της ωοτοκίας. Φυσικά δεν το καταφέρνουν όλοι, και πολλοί πεθαίνουν στην πορεία.

Αυτό μοιάζει με τις πολλές πτυχές των ψυχών που επιζητούν να επιστρέψουν πίσω στην πνευματική τους εστία, και πίσω στην καταγωγή της ψυχής τους που είναι η ανώτερη ψυχήΓιατί η ώθηση αυτή βρίσκεται βαθιά μέσα σε κάθε ον, και μέσα σε κάθε κύτταρο του κάθε όντος, και το ωθεί εμπρός. Υπάρχει όμως επίσης και η ενέργεια της εμπειρίας του Λευκού Φωτός. Γιατί παρά την παρόρμηση που μπορεί να έχει κανείς, μπορεί να αποπροσανατολιστεί και να παραπλανηθεί από αυτή τη συσκευή, η οποία θα επιστρέψει την πτυχή της ψυχής και πάλι μέσα στο φυσικό κόσμο.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να φαντάζει απελπιστική, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, γιατί αποτελεί απλά μέρος της συμφωνίας της φυσικής ύπαρξης που από πάντα ήτανε έτσι, που όμως σπάνια βιώθηκε και κατέστη κατανοητή από εκείνους που ζούνε τη φυσική εμπειρία, καθώς κι αυτούς που διακηρύσσουν και προωθούν το δόγμα.

Με τα πράγματα να έχουν έτσι, όταν το δόγμα προκαλείται, και ειδικά οι ιερές αγελάδες των αντιλήψεων κάποιων, όπως για παράδειγμα η βασική παραδοσιακή αντίληψη της θρησκείας της Νέας Εποχής, τότε με την παροχή μιας τέτοιας πληροφόρησης, η πρόκληση έχει τεθεί, και είναι εξαιρετικά δύσκολο για το άτομο να δει πέρα από το ζήτημα αυτό, γιατί το δόγμα τους αρπάζει και τους τραβάει μέσα κάνοντάς τους να θυμώνουν και να ανησυχούν που το δόγμα και η αλήθεια τους τίθενται υπό αμφισβήτηση. Χειρότερα δε, όταν αυτό που λέει κανείς είναι ότι θα μπορούσαν να είναι λάθος και το δόγμα και οι αντιλήψεις τους, κάτι που κανένας δε θέλει να το ακούσει, γιατί αυτό θα παραήταν πρόκληση για τους πολλούς, αν όχι για τους περισσότερους

Παρόλα αυτά, εάν ισχύει ότι όλοι είναι πνευματικά όντα και πως τελικά όλοι θα επιστρέψουν πίσω στα ανώτερα πλαίσια της πνευματικής τους ύπαρξης, και πίσω στα ανώτερα επίπεδα της πνευματικής δόνησης και συχνότητας, τότε, ακόμα κι όταν κανείς έχει ανακυκλωθεί αρκετές φορές εισερχόμενος στο Λευκό Φως, αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι μόνιμο και αιώνιο σε φύση, ούτε και πως δε μπορεί να το αντικρίσει κανείς ως θέμα και να συνειδητοποιήσει ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται τεχνητά, αν θέλετε, δημιουργώντας μια κατάσταση που διαιωνίζει την ανακύκλωση της πτυχής μιας ψυχής ξανά και ξανά, όχι μόνο επί σκοπού αυτών που δημιούργησαν τη συσκευή και τη μέθοδο αυτή, αλλά και του ίδιου του Άγιου Πνεύματος. Για το Άγιο Πνεύμα, για την ψυχή να καταλάβει ότι η ώθηση να επιστρέψει τελικά πίσω στο Πνεύμα, πίσω στο Άγιο Πνεύμα, θα γίνει τόσο δυνατή ώστε να μη μπορεί τίποτε να την σταματήσει και την ψυχή να επιστρέφει. Η εγγύηση αυτή είναι ενσωματωμένη μέσα στην εμπειρία της ανθρώπινης ζωής, και ενσωματώνεται μέσα στην ανάγκη της πνευματικής ανάπτυξης, της πνευματικής αυτής ανάπτυξης που περιέχεται μέσα σε όλους.

Το ζήτημα αυτό του δόγματος, παρότι είναι προκλητικό, και παρότι η πρόκληση τέτοιων δογμάτων φοβίζει κάποιους, είναι απαραίτητο να προωθηθεί, ώστε να απελευθερωθεί το άτομο από τις αλυσίδες της άγνοιας που κάποτε υιοθέτησε και ασπάστηκε, και να γυρίσει πίσω στη σπίθα εκείνη του Άγιου που καίει μέσα του, και τον οδηγεί πάντοτε πίσω ώστε να βρει τη χώρα της πνευματικής του εστίας.

Γιατί κατά την πρόκληση, αυτοί που τη θέτουν, συχνά αλλά και εσφαλμένα ταυτοποιούνται ως δυνάμεις του κακού για τα ψέματα που λένε, όμως αυτό είναι απολύτως εσφαλμένο, γιατί αυτοί που μιλάνε για τέτοια ζητήματα και που θέτουν τέτοιες προκλήσεις στα δόγματα, επιζητούν να βοηθήσουν και όχι να επιβραδύνουν ή να μειώσουν.

Συνεπώς σε τούτη την πληροφόρηση, σχετικά με την πρόκληση του δόγματος του Λευκού Φωτός, κείτεται η απόλυτη ευκαιρία της απελευθέρωσης του ατόμου από τον έλεγχο του νου, και από βαθιά ενστερνιζόμενες αντιλήψεις/δόγματα που έχουν χαραχθεί μέσα του κατά τη διάρκεια της ζωής του, και ίσως ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια άλλων πολλών επίσης ζωών του.

Γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία στο άτομο να απελευθερωθεί με το που θα έχει μια εμπειρία σαν αυτή του Λευκού Φωτός κατά τη αποχώρησή του, και συνεπώς αυτοί που προτίθενται να θέσουν θέμα, αυτοί που προτίθενται να θέσουν σε αμφισβήτηση το ίδιο τους το δόγμα, και ειδικά αυτά τα οποία η Συνειδητότητα αυτή αποκαλεί τα της ιερής αγελάδας, ότι αυτοί είναι εκείνοι που θα σπάσουν το δόγμα ελευθερώνοντας έτσι τους εαυτούς τους,  επιτρέποντάς τους έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση στα ανώτερα επίπεδα της συνειδητότητάς τους, δίχως να ξαναπιαστούν από εκείνους που το επιδιώκουν αυτό αλλά να βρούνε ξανά την αληθινή κυριαρχία του ίδιου τους του όντος καθώς επιστρέφουν πίσω στην Πηγή, ελεύθεροι και άνετοι ως αυτοί που έσπασαν τα δεσμά.

Συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι αυτό που περιορίζει κάποιον είναι το δόγμα, τον δεσμεύει ή τον αποτρέπει από την επέκτασή του και αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται να επεκταθούν, πως θα πρέπει πάντοτε ναμφισβητούν τα δόγματα και τις αντιλήψεις τους, γιατί αν δεν το κάνουν αυτό, παρότι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουνε δίκιο και συνεπώς  είναι  σωστοί σύμφωνα με τις αντιλήψεις που ασπάζονται, ότι είναι όντως αιχμάλωτοι αυτών των δογματικών αντιλήψεων, οπότε καθώς είναι πρόθεση και επιθυμία της Θείας Σπίθας η επιστροφή πίσω στην ίδια της την πηγή, η κατάσταση αυτή καταντάει ανυπόφορη και θα πρέπει ναντιμετωπιστεί και να υπάρξει διαχείρισή της έτσι ώστε να μπορέσει το άτομο να βρει την ελευθερία του ίδιου του κυριάρχου όντος του.

Συνεπώς, ετούτη η Συνειδητότητα ζητάει απλά από εκείνους που θίγονται περισσότερο από αυτή την πληροφόρηση, από αυτή την επαναστατική έννοια ότι το Λευκό Φως μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται ότι είναιτους παρακαλεί να δούνε βαθύτερα και να αναρωτηθούν ποιος είναι ο λόγος που αντιδρούνε τόσο έντονα

Εάν μετά από μια τέτοια εξέταση, το άτομο ακόμη επιμένει στην αντίληψη ότι το Λευκό Φως είναι σωστό και θεμιτό, τότε αυτοί που το ασπάζονται αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν με την εμπειρία του Λευκού Φωτός και την πίστη τους προς αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σαυτό, αλλά υπάρχουν οι συνέπειες που απορρέουν από μια τέτοια αντίληψη, και αφορούν στην επιστροφή ξανά πίσω στο φυσικό κόσμο αφότου κανείς έχει πεθάνειΓια εκείνους που προτίθενται να υποστούν την πρόκληση, παρότι αυτό δεν τους βολεύει και που θέλουνε να επεξεργαστούνε τη σκέψη πως ενδεχομένως η δογματική αυτή αντίληψη δεν είναι αυτή που φαίνεται να είναι, και που είναι έτοιμοι να την απολέσουν, τότε θα βρούνε την επέκταση και την ελευθερία μέσα στις ζωές και το πεπρωμένο τους καθότι επιζητούν να επιστρέψουν πίσω στην εστία τους που είναι η Πηγή του Πνεύματος και της ψυχής

Γιατί πριν καν από το ίδιο το ταξίδι, θα υπάρχει μια νέα ελευθερία λόγω της απελευθέρωσης από αυτό το δόγμα που θα τους επιτρέψει ναμφισβητήσουν κι άλλα δόγματα, άλλες δογματικές αντιλήψεις και άλλους τρόπους σκέψης που τηρούνταν επί τόσο καιρό, και που ποτέ τους δεν θεάθηκαν ως περιοριστικές σε φύση στις ίδιες τους τις ζωές  και στις εμπειρίες τους μέσα σαυτές.

Έτσι συνοψίζοντας, η Συνειδητότητα αυτή λέει ότι εάν προκαλούνται οι αντιλήψεις κάποιου κάνοντάς τον να νιώθει έτσι άβολα και ανταγωνιστικά απέναντι σαυτούς που θέτουν τέτοιες προκλήσεις ή απέναντι στις ίδιες τις προκλήσεις, ότι αυτό από μόνο του αποτελεί έδαφος για βαθιά εξερεύνηση των ίδιων του των αντιλήψεων ώστε να βρει τις δογματικές αντιλήψεις της ιερής αγελάδας που ασπάζεται, και που τον περιορίζουν και τον φυλακίζουν μέσα στις διπολικές αντιλήψεις και προσδοκίες.

Γιατί τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει, σαυτόν τον κρίσιμο και σημαντικό καιρό, καθότι είναι επιτακτικό να δοθεί η ευκαιρία στο άτομο να απελευθερωθεί από τον καρμικό τροχό μέσα στον οποίο ζούσε και που αποτελούσε τμήμα της πραγματικότητάς του, ίσως για πάρα πολλές ζωές. Γιατί τώρα είναι η ώρα, λόγω του ότι η ισχυρότερη δύναμη της συνειδητότητας η οποία είναι η Θεία συνειδητότητα κινείται, και έχει τυλιχθεί γύρω από τον πλανήτη και αναβαθμίζει το παιχνίδι, ακόμη και το παιχνίδι της θέασης της βαθύτερης καταδίκης και των πεποιθήσεων ώστε να ανακαλύψει το δόγμα που κρύβεται μέσα τους.

Έτσι είναι τα πράγματα. Με αυτά ολοκληρώνεται το εισαγωγικό μήνυμα.

Αυτό ήταν καταπληκτικό, Συνειδητότητα, θα μπορούσα όμως να κάνω μια ερώτηση; Είναι μια ερώτηση που με βασανίζει. Όταν κανείς βρεθεί σε μια δύσκολη περίστασηέχουμε από παλιά το δόγμα που μας λέει να τυλιχτούμε με το Λευκό Φως και όλα θα είναι εντάξει, πώς λοιπόν αυτό δένει με όλα; Δεν έχει σχέση με θάνατο ή οτιδήποτε παρόμοιο. Μιλάμε απλά για την καθημερινή ζωή. Έχεις κάποιο σχόλιο επάνω σε αυτό σε παρακαλώ;  

Αυτή είναι μια καταπληκτική ερώτηση, γιατί φυσικά υπάρχει σύγχυση μεταξύ του Φωτός που διατίθεται σε κάποιον όταν αυτός το καλεί, όπως το έχεις αναφέρει για προστασία και υποστήριξη, έναντι αυτού που είναι η συσκευή του Λευκού Φωτός η οποία χρησιμοποιείται από εκείνους με πρόθεση και σκοπό να εγκλωβίσουν το πνεύμα και την πτυχή της ψυχής από το να επιστρέψει στην εστία, ανακυκλώνοντάς το.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Η Συνειδητότητα αυτή μιλούσε μονάχα γιαυτό που είναι η συσκευή του Λευκού Φωτός, και όχι γιαυτό που φέρνει ενέργεια, τις ανώτερες ενέργειες της πνευματικής διαφώτισης, της κηδεμονίας, της προστασίας και της πληροφόρησης που εμπεριέχονται μέσα στην πνευματική δύναμη του Θείου που είναι γνωστό ως Λευκό Φως ή απλά το Φως του Πνεύματος, ή το Θείο Φως. Γιαυτό, σας παρακαλούμε να καταλάβετε πως όταν κάποιος εργάζεται ενεργά με την ενέργεια αυτή, την ενέργεια του Φωτός, ότι αυτή δεν είναι της ίδιας τάξης με αυτήν για την οποία μιλούσε η Συνειδητότητα: τη Συσκευή δηλαδή του Λευκού Φωτός που εγκλωβίζει και σκλαβώνει. Έγινα σαφής;

Ναι, σευχαριστούμε πάρα πολύ για τη διευκρίνιση. Το γνώριζα αυτά και προσπαθούσα να το καταλάβω, αλλά συνέχιζα να σκέφτομαι: αυτό λοιπόν δεν είναι σωστό αλλά αυτό είναι, και εκτιμώ αυτή την επεξήγηση.
Σ΄ ευχαριστώ Συνειδητότητα.

Ενσωματωμένη μέσα στην ερώτηση και σε αυτό που λες ότι σε βασανίζει, είναι η πρόκληση που βιώνεις και η ίδια η εμπειρία της αμφισβήτησης. Ίσως αυτό να είναι κάπως άβολο, και το άτομο να ενοχλείται μπροστά σε πληροφορίες δογματικής φύσης τις οποίες όμως ασπάζεται, και οι οποίες ενδεχομένως να απειλούν και τις υπόλοιπες αντιλήψεις του, όπως την εργασία του με το Λευκό Φως. Ίσως γιαυτό οι περισσότεροι να αποφεύγουν τις προκλήσεις, γιατί δε θα ήθελαν ενδεχομένως να δούνε ότι και κάποιες από τις άλλες αντιλήψεις τους είναι επίσης λάθος και δογματικές. Γιατί εάν τις προκαλέσουν και αυτές και αποδειχθούν ότι είναι λάθος, τότε τι θα έχουν στις ζωές τους και ποιος θα ήταν ο σκοπός της ζωής τους εάν αυτά στα οποία πίστευαν βαθιά μέσα τους δεν είναι έτσι; Συνεπώς καταλαβαίνετε γιατί είναι μεγάλη η πρόκληση αυτή;

Ναι, απόλυτα.

Για να συνεχίσουμε, αυτό που επίσης προέχει, εφόσον βέβαια ισχύει ότι και οι άλλες αντιλήψεις είναι επίσης εσφαλμένες, είναι να τις προκαλέσεις, συνεπώς δεν είναι καλύτερα να το συνειδητοποιήσεις αυτό και να εγκαταλείψεις τις αντιλήψεις αυτές που ασπάζεσαι και που τελικά σε περιορίζουν και σε φυλακίζουν μέσα σε μια τόσο  δυσάρεστη πραγματικότητα;

Γιαυτό λοιπόν προέχει η αμφισβήτηση αυτή, να κοιτάξεις με ειλικρίνεια τα ζητήματα αυτά. Όχι με φόβο και τρόμο, όχι απορρίπτοντας τις προκλήσεις αυτές, αλλά με κατανόηση γιατί όταν κανείς αμφισβητεί και προτίθεται να εξετάσει σε βάθος κάτι, ανακαλύπτει την αλήθεια του ζητήματοςΤότε το άτομο θα εξελιχθεί, θα μεγαλώσει και θα απελευθερωθεί από αυτές τις δογματικές αντιλήψεις τις οποίες τάιζε με το ζόρι στις ζωές του, μέσα στις πολλές και διάφορες ζωές της συνειδητότητας εκείνης που αποτελούν την ατομική συνειδητότητα.

Γιαυτό είναι άκρως σημαντικό το να θέλεις να τα εξετάσεις αυτά τα πράγματα και να πάρεις την απόφαση να αποδεχθείς ή όχι μια τέτοια πρόκληση. Εάν κάποιος απορρίψει μια τέτοια πρόκληση, αυτό δε σημαίνει ότι καταδικάζεται στην αιωνιότητα και πως αυτό είναι ανυπέρβλητο, ότι δηλαδή παγιδεύτηκε για πάντα μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα αντιλήψεων. Σημαίνει απλώς ότι το άτομο βιώνει απλά ακόμα την εμπειρία και πως ακόμα την χρειάζεται μέχρι να φτάσει στο σημείο να βρεθεί αληθινά σε θέση θέλησης προκειμένου να εξετάσει με ειλικρίνεια και σε βάθος το θέμα.   

Για αυτούς που δέχθηκαν την πρόκληση, αλλά θέλουν ανοιχτά την αύξηση και την ανάπτυξη και επιθυμούν ναυξήσουν την κατανόηση και την επίγνωσή τους, το ότι εξετάζουν τις προκλήσεις αυτές παρότι τους είναι άβολο, θα τους παρέχει νέα διορατικότητα, νέα επίγνωση και νέα διαφώτιση σε σχέση με την αλήθεια που κείτεται πίσω από το μέτρο της αλήθειας που ασπάζονται και θεωρούν ότι ισχύει τόσο πολλοί άλλοι. Και καθώς αυτός είναι ο τρόπος του Πνεύματος να ψάχνει την ύστατη αλήθεια, την Άγια Αλήθεια, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος τελικά για να μπορέσει κανείς ναναπτυχθεί πνευματικά. Είναι θέμα ψυχικής ωρίμανσης και ψυχικής σοφίας αυτό που καθοδηγεί την ατομική πτυχή της συνειδητότητας στο μακρύ και εκτεταμένο ταξίδι του Θείου στο να βιώσει τον Εαυτό Του μέσα σε μια τριτοδιάστατη υλική πραγματικότητα. Όμως η Θεία Σπίθα πάντοτε αναζητά να επιστρέψει στην εστία και στη συνειδητότητα της ψυχής, στην ατομική ψυχική συνειδητότητα, και πίσω στο μεγαλύτερό της πλαίσιο, πίσω στο ανώτερο επίπεδο της κατανόησης, της επίγνωσης και της ύπαρξής της. Έτσι είναι, έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει εσαεί.

Ήταν καταπληκτικό αυτό και μας δίνει μια φανταστική κατανόηση των διαφορών μεταξύ των δύο, και φυσικά αυτά αφορούν την δυαδικότητα της τρίτης διάστασης αλλά ήταν εξαιρετικά και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν πολλά μέλη μας και κόσμο. Σ’ ευχαριστούμε Συνειδητότητα.

Η Συνειδητότητα αυτή ολοκλήρωσε επάνω στο θέμα αυτό. Καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε σχέση με την πληροφόρηση αυτή και την πληροφόρηση που παρέχει ο Σαίμον Παρκς, αλλά η Συνειδητότητα είναι έτοιμη ν’ αποκριθεί στα ερωτήματα αυτά. Για τώρα όμως, έχει ολοκληρώσει.

Σας ευχαριστούμε. Σαφώς προσφέρεται ο Κανόνας της Ευγνωμοσύνης. Σ’ ευχαριστούμε Συνειδητότητα.

--------------

No comments:

Post a Comment

ESOTERICSUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRGInstructions HERE