Followers

Labels

Friday, April 22, 2016

Romîna -- Eckhart Tolle -- Karma ta, Este Mintea ta


Karma ta, Este Mintea ta
Autor: Eckhart Tolle
Vocea din cap are o viata proprie. Majoritatea persoanelor stau sub vointa acestei voci; sunt posedati de gînd prin minte. Si cum mintea este conditionata de trecut, voi de asemenea sunteti obligati sa va întoarceti în trecut, iar si iar.
Asta este ceea ce în Orient este denumit Karma. Cînd cineva se identifica cu aceasta voce, nu este constient de acest lucru. Daca ar fi, nu ar mai putea sa fie posedat deja, pentru poate sa fie posedat numai cel care confunda entitatea care îl poseda, cu sine însusi, sau atunci cînd se converteste în aceasta entitate.
Timp de milenii Omenirea si-a marit aceasta posesie mentala, ignorînd ca entitatea posesiva nu este "EU-L". Printr-o totala identificare cu mintea, a aparut un fals simt al Eu-lui, Ego-ul. Densitatea ego-ului, depinde în ce grad voi - constiinta - va identificati cu mintea voastra, cu gîndul vostru. Gîndul nu este altceva decît un mic aspect al totalitatii constiintei, totalitatea a cine sunteti.

Gradul de identificare cu mintea, se schimba de la o persoana la alta. Cîteva persoane se bucura de libertatea mintii lor, timp de cîteva perioade, cu toate ca scurte. Sunt pacea, veselia si vivacitatea, care sunt experimentate în aceste momente si care fac ca viata sa merite. acestea sunt de asemenea momentele în care creativitatea, iubirea si compasiunea, urca la suprafata.
Altii, sunt legati în mod constant la starea de egoism. Sunt alienati de ei însisi, asa ca de restul si de lumea care îi înconjoara. Cînd voi îi vedeti, puteti nota tensiunea pe figurile lor, poate fruntea încruntata, sau vre-o expresie absenta în ochii lor. Cea mai mare oarte a atentiei lor, este absorbita în gînd, si deci, nu vã vad în realitate, si cu atît mai putin va asculta într-adevar. Nu sunt prezenti în nici o situatie, pentru ca atentia lor se gaseste în trecut sau în viitor, care bineînteles exista doar în mintea lor, ca o forma de gîndire. Sau poate se relationeaza cu voi printr-un tip oarecare de personaj al jocului pe care îl joaca, si deci, nu sunt ei proprii. Majoritatea persoanelor sunt alienate începînd din interiorul lor, si unii într-un asemenea grad, ca forma în care se comporta si interactioneaza, este recunoscuta de altii, ca fiind o mare falsitate, cu exceptia din partea acelora care sunt de asemenea falsi, si la fel de alienati ca si ei.
Alienarea, înseamna ca nu va simtiti comozi în nici o situatie, în nici un loc sau cu nici o persoana, nici macar cu voi proprii. Încercati mereu sa mergeti "acasa",  însa niciodata nu va simtiti în casa. Cîtiva dintre marii scriitori ai secolului XX, precum: Franz Kafka, Albert Camus, T.S.Elliot si James Joyce, au recunoscut alienarea ca fiind dilema universala a existentei omenesti. Probabil au simtit-o mai profund în ei proprii, si din aceasta cauza au fost capabili sa o exprime în mod stralucitor, în operele lor. Ei nu ofera solutii. Contributia lor consista numai în a ne arata un reflex al nefericirii si al suferintei omenesti, pentru ca sa putem sa le vedem mai clar.
A vedea nefericirea si suferinta proprii cu claritate, este primul pas pentru ca sa le puteti depasi. Însa, în timp ce asteptati ca ceva semnificativ sa se petreaca în vietile voastre, puteti sa nu percepeti ca lucrul cel mai semnificativ care i se poate întîmpla unei fiinte omenesti, a avut deja loc în voi: începutul procesului de separare a gîndului, si perceptia.
Extract din cartea lui Echart Tolle, "A New Earth"

Sursa: Fonte: sekinahmerkaba.ning.com


Translator: Star Child


No comments:

Post a Comment

ESOTERIC



SUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRG







Instructions HERE