Followers

Labels

Tuesday, February 21, 2012

Hungarian - Gregg Braden levele a Fényközösségekhez


 On 2012 – Gregg Braden’s Letter to the Community
 

Végre, hogy megérkezett a 2012-es év!


Amikor beléptünk ebbe az évbe, számunkra (fényhozókra) és az egész világ számára világossá vált az a tény, hogy a hatalmas változásokban, való eligazodásosokban a fényközösségek szerepe kulcsfontosságú tényező lesz. A legfontosabb kérdés most az, hogyan tudunk eligazodni a hatalmas változásokban, melyeket az élet az utunkba sodor. Éppen ezért, személyesen is megragadom azt a lehetőséget most, hogy kifejezzem a legmélyebb hálámat mindezekért felétek, azért amit tesztek, a világ egy nagy közösségbe kovácsolásáért, azért, hogy egy jobb hellyé váljon mindenki számára.


Tudatni szeretném veletek, hogy még sohasem voltam ennyire bizakodó a világunk jövőjét tekintve, amely most a szemünk előtt van kibontakozóban.


Ősi, egykori népek szájhagyományainak örök témája az, amit, a világ legfontosabb spirituális ünnepeként tartanak számon, azt, amit mi a „2012-es váltás ablaknak” tekintünk, és ez sohasem volt titok eddig senki előtt sem.


Eleink tudták, ismerték ezt a határkövet, amikor a változások megérkeznek, és mindig is izgalommal várták. Ők megértették a Föld, és változó környezetének ciklikus természetét. (Fractal Time,2009.) Azt is tudták, hogy a jövőnkben bekövetkező változásokat kevésbé tudják befolyásolni, de annál inkább előre tudtak tekinteni, tudták rólunk azt, hogy amint keresztülmegyünk a változásokon, két dolog között választhatunk, az egymás elleni küzdelem, harc, avagy a másik, az együttműködés mellett. (Deep Truth,2011.)


A ma élő legnagyobb, bár eltérő gondolkodású elmék, mind egyetértenek ezzel. Tudósok, mérnökök, társadalomkutatók, vallási és spirituális vezetők, világszerte arra figyelmeztetnek bennünket, ahogy most választunk, azzal a jövőbeli civilizációnkat és a jövőbeli földi életünket határozzuk meg. (Crossroads for Planet Earth, Scientific American, September 2005.)


Már sokan megkérdezték tőlem, a világ számos tájáról, hogy magyarázzam el a 2011-es történéseket, eseményeket, melyek most előre visznek bennünket, és arról, hogy ezek után mit várhatunk 2012-ben és az azt követő években. Ahelyett hogy válaszoltam volna a hozzám érkező több száz levélre egyenként, személyesen, kiválasztottam egyet a ti fényközösségetek által küldöttekből.


Lehull a függöny


Nem titok az, hogy a régmúlt világunk távozik. Azok a megrögzött gondolkodási módjaink és életvitelünk, amiket már megszoktunk – ahogy gondolkoztunk a munkahelyünkön, munkakörünkön, a pénzről, a vagyonról, a biztonságról, a gyógyításról és Amerika szerepéről, miközben láttuk, hogy a világ legnagyobb része a szemünk láttán esik szét, sokkal gyorsabb, mintsem akik még tudták, hogy a változások megérkeznek, felismerhették volna. Megdönthetetlen tény és Ti és én is tanúi vagyunk a hatalom, a gazdaság, az erőforrások és a gondolkodás legnagyobb mérvű változásának, mint ami valaha is volt az írott történelemben. Miközben a szakértők sajátságos nézeteiken keresztül azon töprengenek, mi váltotta ki az egyes válsághelyzeteket és „hogyan dőlt minden romba”, akkor lépjünk egyet hátra és nézzük meg ezt egy nagyobb látképen keresztül, és ekkor az ilyen tömeges változások nyilvánvalóan azt mutatják meg: a múlton alapuló világ, többé már nem fenntartható.


Ahogy a gazdaságról, energiapolitikáról, technológiáról gondolkodtunk biztonságunk végett, és ahogy a nemzetek eddig együttműködtek, és ahogy válaszoltak a kihívásokra a múltban, az már nem működik a mában. Ahogy felfedezzük a hatalmas tanulási fejlődésünkben az ezekkel összefüggő korlátozásainkat és megtapasztaljuk következményeiket, úgy ez vezetett el bennünket 2012-be, amikor megérkeztünk egy olyan fordulóponthoz, melyből csak két lehetséges eredmény létezik, vagy átalakítjuk, megváltoztatjuk ezeket nézőpontjainkkal, vagy összeomlik minden.


2012 választási iránya


Amíg az őshagyományok és a modern tudományok kihangsúlyozzák a korunk történelmi jelentőségét, mindegyik arra hívja fel a figyelmünket, egy fontos tényre emlékeztet, hogy amit és ahogy döntünk, választunk most, az fogja meghatározni a jövőben megjelenő eredményeinket. Az a kérdés tehát, hogy hogyan választunk a döntési skálánkon a saját érdekünkben, a béke, az együttműködés, gyógyulás világa mellett? Hogy világos legyen, hogyan hozunk létre olyan környezetet magunk körül, amely támogatja és elismeri a fenntartható gazdaságot? Ezzel kivesszük a részünket az együttérzésünkkel a Föld és minden életformájával kapcsolatosan, és áthidalhatóvá válnak azok a kérdések melyek, darabokra szaggatják a társadalmakat.


Az elmúlt 25 évben, különféle munkáimban már kifejtettem a válaszaimat ezekről a kérdésekről. Azok a döntéseink, amiket az életünkben teszünk, tükrözik azt, hogyan gondolkozunk magunkról, a Földdel való kapcsolatunkról, a múltról, és egymásról.


Én azt hiszem, hogy amikor ezek a kapcsolati tényezőink tiszták, akkor ezek a döntéseinkben is meg fognak nyilvánulni. Azok, akik személyesen is ismernek engem, tudják azt rólam, hogy optimista beállítottságú vagyok, ugyanakkor realista is. Optimista vagyok a jövőnket illetően, másrészt reálisan veszem azt tudomásul, hogy két lehetőség szélén egyensúlyozunk, avagy vajon melyik választásunk válik majd rossz választássá, vagy melyik helyes döntéssé. Számomra az optimizmusomat az jelenti, hogy tudok a választási lehetőségeimről, és arról, hogy olyan időben élünk, amely választásunkat ez az idő még nagyobb lehetőségekkel engedi meg, azzal, hogy, új értelemhez és megújult reményhez vezessen mindez bennünket a 2012-es évünk alakulásához.


Váltás a gondolkodásunkban


Más szóval akkor, mit is hiszek, hogy mit tartogat számunkra a 2012-es év. Őszintén szólva, még nem tudom megmondani, mert mindannyian még a választási, döntési folyamatainkban vagyunk. Amit tudok, hogy ez a folyamat eltart még egy darabig mindnyájunknak, a sokféle hiedelmeink és ideáink miatt, és azt is tudom, hogy az élet iránti szeretetünk fogja meghozni világunknak a globális közösségek megszületését, mintsem azt, hogy megadjuk magunkat a sorszerűségnek, és sötétségben és a legnagyobb félelemben éljünk. Azoknak, akik ezt magukévá teszik a tanulási folyamatukban, hogy nem ítélkeznek a múltról, azok a jövőben már megízlelgethetik az új iparágak, az új munkahelyek, az új kifejezési formák ajándékait, az új közösségeken alapuló fenntartható fejlődést, gondolkodásmódot, és ez az, ami a világunk javára válik. Azok számára, akik ragaszkodnak a régi világ már nem fenntartható eljárásaihoz, gondolkodásához és életmódjához, azokra valóban úgy tűnik, hogy a történelem legsötétebb próféciái teljesednek be.


Talán az egyik legerősebben, a kulcskérdés, amely meghatározza majd a tapasztalatainkat az elkövetkezendő hónapokban érkezik meg hozzánk. Ekkor a változás a gondolkodásunkban arra kér majd bennünket, hogy a „mit adhatok a világnak, hogy létezzen” kérdésen túl a „mit tudok felajánlani a világnak, hogy felébredjen?” kérdésig jussunk el. Az a mód, ahogyan válaszolunk erre a kérdésre személy szerint, azok mind a közösségeink válaszává válnak ezután.


Személy szerint, én sohasem éreztem jobban magam tekintve a jövőt és azokat a lehetőségeket, melyek várnak ránk. Most már rajtunk múlik, már felkészíthetjük a szívünket a béke és együttműködés melletti döntésre. Most jött el az ideje, hogy éljünk ezekkel a döntéseinkkel világunkban. Alig várom, hogy veletek együtt dolgozzam, mind mi együtt ez alatt a 2012-es éven keresztül, folyamatosan.


Translator: Földi Csillagok http://www.foldicsillagok.hu/ 

No comments:

Post a Comment

ESOTERICSUBTITLES IN ENGLISH, ESPAÑOL, PORTUGUÊS

Click upon the circle after the small square for captions

PRGInstructions HERE